Chystáte narozeninovou oslavu v domácnosti a chcete ji prožít poněkud netradičně? Pak máme pro vás návrh, co by vás mohl oslovit, a když neosloví, nevadí, třeba osloví někoho jiného. Večírek v retro stylu – retro styl se stal v současné době velkým hitem, pro některé z nás je doba osmdesátých let dvacátého století sice již hodně vzdálená, nicméně byla to doba velmi poklidná v porovnání s tou současnou. Tehdy nebyli lidé tolik vystresovaní a měli více času na sebe a soukromý život. Přispěly k tomu také velmi omezené technické možnosti, které nebylo možno zneužít, a tak na nás číhalo výrazně méně nebezpečí.

čajové lístky

V osmdesátých letech se také prohluboval zájem o kvalitní čaje dovážené převážně z jihovýchodní Asie, v té době sice neexistovaly čajovny, ale lidé si mohli čaj připravovat doma, a také to dělali při všedních i slavnostních příležitostech. Máte-li zájem, můžete si tamní atmosféru přenést do vašeho domova a prožít retro oslavu se vším všudy.

čajový odvar

Vícenálevový Oolong – Osmanthus oolong https://darka-shop.cz/osmanthus-oolong-c15678 je polofermentovaný čaj, někdy se mu také říká „modrý nebo modro zelený čaj“ vzhledem k barvě lístků, které již ztratily svou typickou svěže zelenou barvu, ale ještě nedosáhly při plné fermentaci tmavě hnědé až černé barvy. Oolongy jsou typické čaje vhodné pro více nálevů, můžete s nimi absolvovat až trojnásobné louhování horkou vodou cca 85 stupňů Celsia. Pro vaše hosty to bude velmi příjemné zpestření retro večera, protože Oolongy patří k nejoblíbenějším špičkovým čajům původem z Číny, Japonska či Tchajwanu.

Promítání videoklipů – aby vaše oslava získala patřičný šmrnc, můžete vašim hostům nachystat malý taneční parket pro svižnější diskotékové rytmy nebo pro erotické ploužáky. Mohl by to doplnit projektor s projekčním plátnem, kde vás potěší hudební videoklipy – hity té doby například od interpretů či skupin Bananarama, A-HA, Bellindy Carlisle, George Michaela, Kim Wilde a mnoha dalších protagonistů.