Plzeň je jedno z největších měst v České republice. Kdo tu žije, zřejmě si velikost města také dobře uvědomuje, a je mu zřejmě také jasné, jak důležité je tu mít své vlastní soukromí. Podél městských ulic se tu pohybují den co den desítky, možná stovky lidí, a dnes už to není, jako za socialismu, kdy jste tu mohli zahlédnout pouze občany Československé socialistické republiky nebo spíše okrajově obyvatele států socialistického bloku, a jen velmi výjimečně někoho z kapitalistických zemí, díky tomu, že se v naší zemi otevřely hranice a byla demontována železná opona, do naší republiky pronikají lidé z celého světa.

betonový plot

Současná migrace nelegálních běženců znepokojuje celou Evropu a Českou republiku nevyjímaje. Velmi snadno se může stát, že se na ulici střetnete s Marokáncem, Alžířanem, Syřanem či Pákistáncem. Nemáme nic proti jiné národnosti ani mentalitě či tamním zvyklostem, ale ruku na srdce – jste si jistí, že každý cizinec je kvalitní osobnost, co se týče morálních vlastností? Víte, kolik vražd, znásilnění a dalších ohavností už bylo v Evropě i u nás zaznamenáno v souvislosti s cizinci? Toto je také jeden z důvodů, proč si úzkostlivě střežit vlastní soukromí. A k tomu se vám bude výborně hodit betonový plot.

dívka v plavkách

Skrze jeho bariéru není vidět a uvědomte si, že většina negativně naladěných bytostí, co se potulují po ulici, sleduje své okolí zejména zrakovými vjemy, a jsou-li na obzoru vhodné objekty k jejich nekalým úmyslům, jdou pak na jisto. Například pokud ponecháte u vás za nízkým dřevěným plůtkem přes noc omylem zapomenuté jízdní kolo, a někdo takový jej spatří, můžete si být takřka jistí, že jej ukradne. A co se asi stane, když nadržený chlap, který nezná slitování a chová se vysloveně pudově, spatří překrásnou osamělou polonahou dívku u bazénu? Může si pak na ní venku počíhat a znásilní ji. Pokud ale bude dívka chráněna v Plzni betonovým plotem, za jehož konstrukci není vidět, nikdo zvenčí nemá k dispozici zrakový podnět a projde kolem bez povšimnutí.