Máte doma děti školou povinné a čeká vás stěhování? A chtěli byste stěhování z Prahy provést o prázdninách, například hned první týden v červenci, abyste využili výhody prázdninového volna a zároveň teplého počasí? Pak nezapomínejte na některé důležité „drobnosti“.

Nástup letních veder – s nástupem prázdnin nastupují i letní vedra, a pokud vás zastihnou zrovna při stěhování, mějte nachystané občerstvení při ruce a spolu s ním i vhodné nápoje, především minerálky s obsahem magnézia a také pomerančový džus, který je pro takové situace velmi vhodný.

stěhování s dětmi

Mají stěhováci kde zaparkovat – snadno můžete zapomenout zajistit parkování pro stěhovací vůz na městském magistrátu. Připomínáme, že úředníci na vaši žádost mají celý měsíc, tak také s patřičným (o něco delším) předstihem objednávejte stěhovací firmu.

Stěhování s dětmi je náročnější – děti mohou stěhování snášet velmi nelibě, mnohem hůře, než dospělí. Mohou mít již vytvořené přátelské vazby s kamarády a stěhováním je můžete zpřetrhat. Musíte s dětmi komunikovat a trpělivě jim vysvětlovat, proč se stěhujete, a že to neznamená konec světa, a že se s kamarády mohou stýkat či alespoň dopisovat, a že si určitě najdou další kamarády.

stěhování bytu

Raději stěhování na klíč – připadá vám, že vám vaše stěhování již přerůstá přes hlavu a potřebujete vysadit? Pak sbalte jen ty nejnutnější věci, hlavně cennosti a intimnosti a to ostatní ponechte na stěhovácích. Stěhovací služby jsou dnes na takové úrovni, že stěhovací firmy zvládnou přestěhovat i kompletní kuchyni, rozmontují kuchyňskou linku, nainstalují na novém místě spotřebiče, svítidla, přišroubují garnýže a stínící techniku, a mohou dokonce provést stěhování na klíč, kdy se v podstatě nestaráte vůbec o nic. Můžete to provést i tak, že se s dětmi sbalíte a odcestujete na dovolenou a vrátíte se již do nového domu.